VOETREFLEXZONE-THERAPIE

Voetreflextherapie is een eeuwenoude therapie die ong. 3000 jaar geleden werd beoefend in China, Egypte en India. In het westen werd zij weer herontdekt begin 20e eeuw door de Amerikaanse arts Dr. William Fitzgerald en is het vanuit Amerika naar Europa gekomen. Hanne Marquardt heeft hier een belangrijke rol gespeeld om het in Europa bekendheid te geven. Voetreflexzonemassage is een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op de reflexzones en punten van de voeten. Drukpunten in de voet staan in verbinding met organen en systemen in ons hele lichaam. Er worden zenuwimpulsen opgewekt naar het desbetreffende orgaan waardoor dat orgaan in evenwicht wordt gebracht. Deze natuurlijke geneeswijze is populair geworden door zijn eenvoud en zijn effectiviteit om lichaam en geest te laten herstellen zonder medicijnen. De massages zorgen weer voor een balans, vaak is door spanning en stress onze natuurlijke balans verstoord. Na een voetreflexbehandeling komen we weer terug in onze natuurlijke balans van ons goed en gezond voelen.

Huidverzorging

Aromathereapie

Massages

Voordelen

Stimuleert zelfgenezingsmechanisme vh lichaam

Bevordert doorbloeding en afvoer afvalstoffen

Energie kan weer vrij stromen

Ontspanning en rust worden bevorderd

Wat doet voetreflexzonetherapie?

De reflexoloog geneest niet, dat doet het lichaam zelf! Door op de reflexzones te masseren wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam in werking gebracht. Daardoor gebeuren er verschillende dingen zoals de doorbloeding in het lichaam wordt bevorderd (voedend). De afvalstoffen worden beter meegenomen en opgeruimd (ontgifting) en zuurstof- en voedingsstofvoorziening wordt bevorderd en daarmee worden de zenuw- en hormoonfuncties verbeteren. De blokkades worden opgeruimd zodat de energie kan weer stromen en word de weerstand wordt verhoogd en de ontspanning en rust worden bevorderd in lichaam en geest.

De doorbloeding verbeterd en daardoor kunnen afvalstoffen dus beter worden afgevoerd en voedingsstoffen worden opgenomen. Hierdoor gaan ook spieren weer beter functioneren en kunnen klachten van stijfheid e.d. verdwijnen. Ook organen zijn beter doorbloed en kunnen daardoor beter functioneren, waardoor ook andere klachten kunnen verdwijnen dan wel verminderen. Doordat alles verbetert wordt ook het afweersysteem van het lichaam verhoogt en kun je beter tegen stress, emotionele problemen en andere indringers (zoals bacteriën en virussen).

Werkwijze

Als erkent voetreflextherapeut ben ik verplicht om mijn bij/nascholing op orde te houden door jaarlijks min 5 dagen scholing en intervisie te volgen. Ook ben ik in het bezit van HBO medische basiskennis (anatomie, fysiologie, pathologie en psychosociaal) volgens de PLATO normen.

Reflexzonemassage is een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op de reflexzones en punten van met name de voeten. Drukpunten in de voet staan in verbinding met organen en systemen in ons hele lichaam. Er worden zenuwimpulsen opgewekt naar het desbetreffende orgaan waardoor dat orgaan in evenwicht wordt gebracht. Er kunnen ook reflexzones op bv armen of oren gebruikt worden. Soms wordt er tijdens de behandeling ook gebruik gemaakt van andere massage technieken indien gewenst is voor de klachten en/of het welzijn van de cliënt.

Deze natuurlijke geneeswijze is populair geworden door zijn eenvoud en zijn effectiviteit om lichaam en geest te laten herstellen zonder medicijnen. De massages zorgen weer voor een balans, vaak is door spanning en stress onze natuurlijke balans verstoord. Na een voetreflexbehandeling komen we weer terug in onze natuurlijke balans van ons goed en gezond voelen.

Het is aan te raden om na de behandeling wat rust in te plannen zodat de behandeling nog even door kan werken. En er ruimte is voor ontspanning, doorstroming en healing

Vergoeding natuurgeneeskundig consult. Als voetreflextherapeut ben ik aangesloten bij een beroepsvereniging VBAG en via de RBCZ aangesloten bij het tuchtcollege TCZ.

Doordat ik erkent ben als natuurgeneeskundig therapeut worden deze behandelingen vergoed en is het dus mogelijk om in aanmerking te komen voor een vergoeding.
Afhankelijk van uw zorgverzekering en uw aanvullend verzekeringspakket krijgt u een geheel of gedeeltelijke vergoeding per consult terug van uw verzekeraar.
Dit met een maximale vergoeding per jaar afhankelijk van uw vergoedingspakket.

Kwaliteitsregister

RBCZ registertherapeut

308364R

VBAG lidnummer

22211009
Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze

Pinnen mogelijk

Contant mag ook nog steeds.