MASSAGE Behandelingen

Geraakt door aanraking”

In het beroep van verpleegkundige merkte ik al hoe waardevol aandacht en aanraking voor een mens zijn. Even een luisterend oor, net dat stukje aandacht en een hand vasthouden dat is zo belangrijk. Toen ik als schoonheidsspecialiste aan het werk ging naast mijn baan als verpleegkundige wilde ik dit dan ook verder ontwikkelen. Ik ben een natuurlijke weg ingeslagen en het is voor mij belangrijk om de mens holistisch te benaderen en te behandelen. Daardoor ben ik me gaan verdiepen in diverse massage technieken en natuurgeneeskundige behandelingen/therapieën.

Aromatherapie

Huidverzorging

Voetreflex

Ervaring

 

De volgende verschillende massagecursussen en verdiepingen te heb ik onder andere gedaan;

• Antistress massage
• Polariteitsmassage
• Holistic pulsing
• Hotstone massage
• Edelsteenmassage
• Manuele lymfedrainage vlgs Dr. Vodder
• Energetic Soundhealing
• Fibromyalgie massage
• Voetreflex massage
• Klankschaalmassage
• Succesvol coachen
• Jaar opleiding Holistisch Coachen
• Jaar Cranio Sacraal opleiding
• Jaar Aromatherapie opleiding

Na een korte cursus voetreflex van 12 avonden was ik zo gepakt door deze methode van werken dat ik de 3 jarige opleiding tot (erkend) voetreflextherapeut ben gaan volgen bij Sonnevelt Opleidingen. Deze opleiding leert je reflexologie neurologisch maar ook op energetisch en spiritueel vlak toe te passen. Belangrijk is om de mens holistisch te zien en te kijken naar de klacht maar ook zeker naar de oorzaak en mogelijk achterliggende emoties en/of blokkades waardoor een klacht in stand gehouden kan worden. Hoe staat iemand in het leven, is hij hier (nog) blij mee en wat wil of kan hij veranderen en verbeteren.

Massage kan veel rust en ontspanning brengen zowel lichamelijk, geestelijk als spiritueel. Holistisch te werkt gaan is waar het omdraait, ik werk intuïtief en zal tijdens de behandeling doen wat op dat moment nodig is.

Daarbij gebruik makend van de technieken die ik me door de diverse cursussen en opleidingen heb eigen gemaakt.

Er zit dus wel een verschil tussen de ontspannende en de natuurgeneeskundige/therapeutische massagebehandelingen.
Al werken ook de therapeutische behandelingen zeer ontspannen en zullen deze dan ook als zodanig worden ervaren. En zullen ook de ontspannende massagebehandelingen een positief effect hebben op de werking van ons lichaam, geest en welbevinden.

Een aantal massagebehandelingen zal ik verder toelichten.

Therapeutische massagebehandelingen

Therapeutische massagebehandelingen kunnen ingezet worden bij klachten, deze kunnen van lichamelijke, geestelijke aard of ook het ”niet lekker in je vel zitten” zijn. Ik bezit diverse technieken om hiermee aan de slag te kunnen gaan samen met de cliënt om te kijken waar en hoe we resultaten kunnen behalen. Er zit vaak ook een stukje coaching in de behandeling omdat we niet alleen kijken naar de symptomen maar ook naar de mogelijke onderliggende oorzaak. Het is verstandig om een aantal behandelingen korter achter elkaar af te spreken om het beste resultaat te verkrijgen. De behandelingen zijn er dus op gericht om klachten te verminderen dan wel weg te nemen indien dit mogelijk is. Ondanks dat het dus een therapeutische behandeling is wordt de behandeling op zichzelf als prettig en ontspannend ervaren.

Belangrijk is om na de behandeling even een rustpauze te nemen en dus niet weer volop met werkzaamheden verder te gaan. Gun uzelf even de ontspanning en de rust zodat ook de behandeling nog even door kan werken. Ook belangrijk is om voldoende water te drinken om afvalstoffen af te kunnen voeren.

Reflexzonemassage

Voetreflextherapie is een eeuwenoude therapie die ong. 3000 jaar geleden werd beoefend in China, Egypte en India. In het westen werd zij weer herontdekt begin 20e eeuw door de Amerikaanse arts Dr. William Fitzgerald en is het vanuit Amerika naar Europa gekomen. Hanne Marquardt heeft hier een belangrijke rol gespeeld om het in Europa bekendheid te geven. Voetreflexzonemassage is een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op de reflexzones en punten van de voeten. Lees meer.

Manuele Lymfedrainage

Dit is zeer effectieve afvoerende massage waarbij gebruik wordt gemaakt van een klassieke lymfedrainagetechniek  volgens Dr Vodder. Door het behandelen van de lymfebanen en lymfeknopen in ons lichaam kunnen we het lymfesysteem en de werking daarvan verbeteren en de afvoerende werking van lymfe en bloed stimuleren. Het is een heel zachte doch zeer effectieve behandeling om vochtproblemen te doen verlichten dan wel weg te nemen. Doordat de het lymfesysteem uiteindelijk in verbinding staat met de bloedsomloop wordt ook dit systeem herstelt. Het bevordert dus de doorstroming van de doorbloeding en lymfe en hierdoor is er een betere opname van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen en vocht. Het accent en de intentie ligt op het afvoerende aspect van de lymfebanen.

Deze massage is zeer doeltreffend na een operatie en als er verminderde beweeglijkheid is van de gewrichten. Daar waar stagnatie in het lymfesysteem is kan lymfedrainage zeer effectief zijn.

Wanneer er oedeemvorming (bv dikke enkels/voeten) is kan deze massage goed worden ingezet. Maar denk ook aan bv een Frozen Shoulder en knieprothese ed.

LET OP : niet bij hart en of nierinsufficiëntie, dan alleen in overleg met uw behandelend arts

Cranio Sacraal Behandeling

Be still and know. – W.G. Sutherland

Vanuit de osteopathie is er CRANIO SACRAAL therapie ontstaan. Het is een fysiologisch systeem in ons lichaam net zoals ademhaling of de bloedsomloop en samen met deze systemen is het een primaire levensfunctie. Het omvat veel zenuwweefsel wat weer in verbinding staat met uiteindelijk alles wat ons lichaam aanstuurt, namelijk het centrale zenuwstelsel. We werken op zenuwen, vocht tussen de vliezen van het bot, bot en bindweefsel. Het ritme van het centrale zenuwstelsel en cerebro-spinale vocht ( craniosacraal vocht). Het wordt ook wel gezien als “Breath of Life “, onstaan op het moment van de conceptie en bestaat tot aan de dag dat we sterven.

Het vocht heeft een subtiele en ritmische beweging , deze kunnen we weer “op gang” en in balans brengen door hele subtiele aanrakingen , aanwezig zijn en te “luisteren”

naar het ritme. Het lichaam weer terug brengen naar de essentie,de oorspronkelijke energie voordat ze de vormen, onze cellen creëerde. Hiermee nodigen we het lichaam uit tot “healing” Er ontstaat tijdens de behandeling een diepe ontspanning en vanuit hier zullen pijn patronen, stresszones, blokkades en oude trauma’s zich los beginnen te laten en gevoelens, overtuigingen en oordelen zullen veranderen en los gelaten worden waarna er vaak een algemene verlichting optreed.

Energetic Sound Touch

Dit is een behandeling die diverse technieken kan passen in een behandeling. Hierbij wordt gebruik gemaakt zoals het al zegt van energetic sound touch wat inhoudt dat er klankinstrumenten worden ingezet zoals klankschalen, stemvorken, koshi’s en oceandrum deze hebben door hun klanken een helende werking.

Klankschaalmassage is een bijzondere massage waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende klankschalen die ieder een eigen sound en trilling hebben. De handgemaakte klankschalen worden zowel op als rondom het lichaam aangeslagen en hierdoor zul je de klanken en trillingen door je hele lijf voelen. Ze nemen het lichaam, dat voor een groot gedeelte uit vocht bestaat, mee in hun harmonieuze trillingen waardoor er weer balans komt waar disbalans was.

In de behandeling kan tevens gebruik worden gemaakt van een stemvortk, oceandrum en van koshi’s. Een koshi is een windgong die zachte harmonieuze klanken geeft, er zijn er vier die ieder een eigen klank geven. De vier koshi’s vertegenwoordigen de elementen WATER, AARDE, LUCHT en VUUR. Door een samenspel van deze klankinstrumenten komt er weer harmonie, ontspanning in de delen waar eerst spanning, verhardingen of pijn zat. De klankschaalmassage kan worden ingezet om klachten te helpen oplossen en/of verminderen. Tevens kan het worden ingezet als een diepe ontspannende massage techniek. Het is ook heel goed mogelijk om de klankschalen, koshi’s en oceandrum in te zetten in combinatie met een andere behandeling in de praktijk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een holistische gezichtsbehandeling, ontspannende klassieke massage, maar ook een voetreflexbehandeling. Daar waar nodig versterkt het elkaars werking.

Een mooie vergelijking vind ik altijd de druppel die in het water valt en die prachtige kringen in het water voortbrengt. Dit is wat er ook in ons lichaam gebeurd tijdens een klankschaalmassage. Doordat het lichaam harmonieus in beweging is gebracht, komt er balans, rust en ontspanning in het lijf en geest en gaat het weer op zijn eigen vertrouwde frequentie over. U voelt zich weer opgeladen, ontspannen en rustig na de behandeling met de klankschalen zowel op lichamelijk als geestelijk, mentaal niveau.

Daarnaast kunnen ook andere techieken zoals Body Drum Release ( zacht “trommelen” op het lichaam met de handen om overtuigingen los te laten of inzichten te krijgen) en Reset ingezet worden. Vaak is het een combinatie van diverse technieken die een behandeling maken, uiteraard afgestemd op de cliënt.

LET OP: Afgeraden wordt de klankschaalmassage in geval van een pacemaker , hartritmestoornissen, in de eerste 4 maanden van een zwangerschap en bij klachten van een psychose.

Klassieke ontspanningsmassage

Zoals de naam al zegt is dit een ontspannende massage van het lichaam zoals bv nek, schouders, armen, rug, buik en benen. Dit zijn klassieke massage grepen zoals knedingen, rotaties en effleurages(strijkingen) die de doorbloeding en stofwisseling stimuleren en bevorderend werken op huid, bindweefsel en spieren en ontgiftend en afvoerend werken. De zachte volle strijkingen zullen een heerlijke ontspanning geven en u weer tot rust brengen in de hectiek van alle dag. Massage wordt uitgevoerd met warme natuurlijke etherische oliën speciaal op de client aangepast.

Onstpannende massages

Deze massages werken zoals gezegd puur op de ontspanning en dit is dan ook het doel waarmee men deze massages toepast. Echter zal het naar mijn inzicht en ervaring door de ontspanning uiteindelijk ook helende en bevrijdende werking hebben op ons lichaam, geest en welzijn. Dit omdat door massage er altijd iets in gang gezet zal worden. In alle massages zal ik ook gebruik maken van de aromatherapie lees meer

Klankschaalmassage

Klankschaalmassage is een bijzondere massage waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende klankschalen die ieder een eigen sound en trilling hebben. De handgemaakte klankschalen worden zowel op als rondom het lichaam aangeslagen en hierdoor zul je de klanken en trillingen door je hele lijf voelen. Ze nemen het lichaam, dat voor een groot gedeelte uit vocht bestaat, mee in hun harmonieuze trillingen waardoor er weer balans komt waar disbalans was.

In de klankschaalmassage behandeling wordt tevens gebruik gemaakt van een oceandrum en van koshi’s. Een koshi is een windgong die zachte harmonieuze klanken geeft, er zijn er vier die ieder een eigen klank geven. De vier koshi’s vertegenwoordigen de elementen WATER, AARDE, LUCHT en VUUR. U voelt zich weer opgeladen, ontspannen en rustig na de behandeling met de klankschalen zowel op lichamelijk als geestelijk, mentaal niveau.

LET OP: Afgeraden wordt de klankschaalmassage in geval van een pacemaker , hartritmestoornissen, in de eerste 4 maanden van een zwangerschap en bij klachten van een psychose.

Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze

Pinnen mogelijk

Contant mag ook nog steeds.